Wat is Satsang ?

Ken je het verlangen naar rust, het verlangen naar goed genoeg zijn en dat het leven eindelijk eens als Leven voelt?
Diep in ons huist het gevoel dat we niet klaar zijn, dat we iets moeten doen zodat het beter gaat worden. We doen en laten veel, erg veel om daar te komen en steeds lijkt het niet te lukken.

En dat kan ook niet. Binnen het ik-systeem ga je niet vinden wat je zoekt, simpel omdat het gebaseerd is op de illusie dat we nog niet vervuld zijn. Wat je zoekt is zo intiem dichtbij dat je het niet ziet. Ontwaken is gaan doorzien dat je bent wat je zoekt. Dat je zoveel ruimer en lichter bent dan je je kunt voorstellen.

Het ik-systeem is een overlevingssysteem, doorzie dat dit aanwezig is als wolken aan een blauwe lucht. Dat jij de blauwe lucht bent, altijd. Welke wolken, groot of klein er voorbij komen, je blijft de blauwe lucht. Doorzie de illusie die je leeft en waaraan je soms zo lijdt. Herken de blijheid en de levensbruis die je werkelijk bent.

In Satsang praten we over dit bewustzijn en is er gelegenheid om alle sluiers van het ik te doorzien, zodat je je vrijheid gaat leven. Rust en leven, omdat je niet meer onderweg bent. Je bent vrij!
Meer weten? Welkom op Satsang. Video's bekijken

Waar is de Satsang?

Satsang op locatie:
Enschede:           woensdag 1x per  maand 19.30 - 21.30

Om in de agenda ruimte te houden voor hetgeen ontstaat, zijn de data niet geheel vaststaand. Bekijk de agenda voor de actuele data.

Jaargroepen:   
Bathmen            oktober t/m mei
Gent (BE)           oktober t/m mei

Retraites:
- Intensive weekend 2x per jaar.

Reacties van deelnemers

Duizendmaal dank, Rita voor de "verkwikkende" satsangmomenten! Ze gaven me een innerlijke "boost" en een diepe herkenning !!
Zooo waardevol !!!
Lieve groet, An.
***************
Een diep gevoel van tevredenheid dat ik ben.
Waar ik vroeger zocht naar gezien worden, erkend worden, gehoord worden, door iedereen in de wereld buiten mij, kan ik nu zoveel meer de rust, vreugde, de rijkdom van het leven ervaren, in dit moment.
***************
Rita wijst je als het ware de weg, ze geeft, bij en door haar wijze van haar liefdevol en spreken in zachtheid, ruimte om te ontdekken en te herkennen hoe diep, rijk en prachtig het leven is, als ik durf te zijn, met alles wat in me leeft, alles, ook dat wat ik eerst wegdrukte, niet belangrijk vond, of gewoon eng, omdat ik dacht dat ik moest kunnen overleven.
LEVEN is er, vanuit meer rust, gemak, en veel verder dan dat…..
Een feest !!
M.