Ervaringen

 van deelnemers 

Ervaringen van deelnemers

SATSANG 

ZIJN

IK BEN

Grijpen naar de buitenwereld

valt even weg

Er wordt helder

Dat ik slechts bang ben

Dat de controle uit mijn kindertijd

Zich zal herhalen……..

In de grote ruimte die IK BEN

Lost alles op

En verschijnt alleen een leven

Van een vrouw die Jolanda heet

Toewijding aan het pad

Steeds weer

Liefde voor mezelf

Voor mijn ikje

Mijn grote hart

Waarin ik mezelf draag

Dankbaarheid

Dat ik dit pad volgen mag

Liefs  en dank voor dit fijne weekend:

Jolanda ????

VERDIEPINGSDAG ENERGETISCH WERK

Het was een fijne verdiepingsdag Rita! Een welkome aanvulling op de mooie online cursus.

Het samen zijn, oefenen, ervaren, delen, vragen stellen en antwoord krijgen.

Fijn dat ik mijn kernthema weer aan de oppervlakte heb; het vrijuit communiceren, keelchakra.

Ankeren in mijn lichte energie, het subtiel gewaar zijn, alsmaar weer richten daarop. Het serieus nemen van wat zich presenteert, wat gezegd moet worden. Het vanuit mijn hart verbinding leggen, het vrij ontvangen wat komt en gaat. Subtiele boodschappen zijn het.
Hartegroet, Ben Voorhorst

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Wat fijn , jouw ingesproken stukken langs alle 'magische' chakra's.

Had t kado gekregen, nou wat heb ik er een plezier van !! Dagelijks luister ik, bij het opstaan een mooie meditatie.....het maakt alles zo kalm en vredig. Niet altijd, dan zit er kennelijk teveel 'ruis' op de lijn....en dan probeer ik dat niet te labelen, maar gewoon te 'laten',  ik denk dan altijd,  dan doen de woorden en de zachtheid vast hun werk 😉  

Wat een feest om dit te kunnen blijven herhalen , zoveel je zelf maar wilt.....hmmmm !!!

Dank je wel Rita. Het geeft mij de rust, waar ik zo naar verlang. En, zoals jij zegt.....je kunt alleen maar verlangen, naar iets waarvan je weet dat je het ergens hebt opgeslagen, of kent. 

Dankbaar.

Patricia Dam

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Goedemorgen Rita,

Graag wil ik een recensie schrijven nav de meditatie van de cursus energie werk. Het derde chakra. Wat een verhelderende en rustgevende meditatie. En het allermooiste mijn poes die nooit op schoot komt kwam bovenop me liggen. Heb in het verleden veel energie werk gedaan maar zoals deze nooit. Deze geeft ruimte rust dankbaarheid en een gevoel dat alles er mag zijn. Dank je wel. 

Hanneke Peters

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Wat IK ervaren heb is thuis voelt als weten “ja” Thuis is wat ik ben en hier blijf ik. Thuis voelt als “gewoon” thuis en dat ontroert. IK voel Liefde, ontroering, dankbaarheid, verbinding/één zijn. Er hoeft niets, IK ben. Een diepe rust.

Dankbaar.

Angelique van Kuijk

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Dag Rita

Ik luister nog steeds trouw naar de audios . 

Het steeds weer beginnen met gronden, met verbinden met de aarde voelt sterk en krachtig en veilig. Van daaruit stijgt de lichtheid als het ware met elke bewust aangesproken laag . Het is wonderlijk bekrachtigend en licht om te voelen, die beweging van onder naar boven. Ik verwacht de lichtheid vaak om van bovenuit in te dalen.

Mijn kleine hart  komt steeds meer thuis in het grote.  We evolueren in vrijheid van ik naar wij en ervaren daar allebei grote vreugde en dankbaarheid bij.

Zo blij met jou op mijn pad. 

Lieve Roobroeck

 

SATSANG 

Een paar ervaringswoorden…

het kwam er in deze vorm uit… 

dit zat het dichtst op mijn ervaring.

Dank voor jouw zachte kracht.

—————

Vanuit Zijnsbewustzijn, 

de omtrek openen

vormen onbegrensd 

over laten gaan in je omtrekhuid 

daarin kunnen rusten

zakken

voelen

onbegrensde liefde

de weigering een beeld te worden

overgave aan het vormloze

van daaruit creëren

zien wat komt.

In de twijfel van een lijn

komt de oceaan binnen.
Hartegroet, Alda

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Dag Rita
Wat ik ervaren heb is dat deze cursus juist op tijd kwam voor mij in deze ongewone tijd???? ik meer gegrond kan blijven dus niet doorschiet, om zo verder meer en meer in mijn waarheid te zijn.

Het maakt me helder en zacht. Het zorgt voor evenwicht.

Het zorgt ervoor dat ik me verbonden voel met mijzelf en de rest.

Lieve groet

Carine

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Hallo Rita,

Wauw, wat fijn dat we weer life met elkaar aanwezig kunnen zijn. Heel goed nieuws!

Wat zijn de meditaties van de energetische lessen goed! Ik heb er veel aan en ik maak er dagelijks gebruik van, ga er even lekker voor zitten en laat het over me heen komen.

Heb je ze in een studio opgenomen?
Groetjes, Marga

JA MARGA, ze zijn in de studio opgenomen!!

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Hartelijk dank Rita, 

Het was bijzonder en fijn jouw online cursus te volgen. Jouw liefdevolle stem te horen, me in contact brengt met mijn innerlijk en univers lichtlandschap, mijn ruimtelijk en vredige thuis dat er altijd is.
Vriendelijke groet,

Ben

SATSANG

Het weten integreren in je leven als mens
Het is bijzonder waardevol om bij Rita Bouwman te zijn en te zien hoe wakker leven zich uit. 

Bij Rita voel je direct dat zij geen enkele concessie doet voor vrij en wakker leven. Ze volgt het leven, in plaats van dat ze het leven leidt dat anderen voor haar bedacht hebben. Haar radicaliteit is zeer inspirerend en werkt aanstekelijk. In de satsangs spreekt ze direct vanuit de bron, het is puur en direct: ze windt er geen doekjes om. 

Na jarenlang leerling te zijn geweest in de Advaita Vedanta traditie (o.a. bij Alexander Smit en Douwe Tiemersma), werd de realisatie pas bestendig toen ik Rita Bouwman ontmoette. Bij haar leerde ik hoe je het weten ook kunt integreren in je leven als mens, inclusief het lichaam. Het verlangen in mij was om niet alleen te weten hoe het zat, maar dat ook in het leven volledig te ervaren, ook in de vorm. Het bijzondere bij Rita is, dat ze aandacht heeft voor hoe dit werkt. Hoe de mechanismes werken in het lichaam waardoor emotie ervaren wordt; hoe je emoties kunt ontmoeten zonder in verhalen verstrikt te raken; hoe je de betrekkelijkheid van denken en voelen kunt ervaren en hoe vastzittende energieën los kunnen komen zonder ik-bemoeienis. En vooral: hoe je door toewijding aan de lichtheid die je bent, de gewoonte verliest om in oude patronen te stappen. Hierdoor werd het mogelijk om niet alleen in horizontale zin volledig uit te breiden en helder te worden (het Kennen), maar dit ook verticaal in het lichaam te ervaren en te leven (Bewustzijn-zijn). Haar heldere uitleg en aanwijzingen zijn ontzettend helpend hierin. Niet als een ik-verbeterprogramma, maar door te wijzen op dat wat je altijd al was: oneindig bewustzijn.

De omgekeerde weg was voor mij niet mogelijk geweest: eerst moest de theorie duidelijk zijn, en de ruimte-ervaring herkend worden. Zonder dit lichamelijke ervaren van de lichtheid die ik ben, was de realisatie gemakkelijk een verstandelijke realisatie gebleven, vergelijkbaar met het geloof in iets. Dan hadden oude neigingen en patronen zich gewoon voort kunnen zetten en was er in het persoonlijke leventje niets veranderd. Het is het weten dat er bepaalde dingen nog niet kloppen met wie ik Ben, zoals je weet dat je jas te klein is. Dit weten bracht dat er verder gekeken werd. Het verlangen was dat de realisatie totaal werd, niet enkel een ervaring. Het is een zegen om hierin een levende leraar te hebben ontmoet in Rita Bouwman, die werkelijk leeft wat ze vertelt. De Zelfrealisatie is niet van mezelf, er is geen persoon die gerealiseerd raakt. Dat wat ik Ben, was altijd al zichzelf. Het was altijd al ongedeeld, onveranderlijk aanwezig als de ingrond van alle dingen. Paradoxaal genoeg kon het nooit zonder lichaam gerealiseerd worden: zonder dit intense verlangen hiernaar, was er ook geen herkenning en overgave geweest. Deze paradox is een mysterie. 

Nu is er geen scheiding meer, de wereld verschijnt probleemloos in Dat wat ik Ben. Het is zo klaar als een klontje. Er staat niets in de weg om vrij te leven. Alles wat er tussen in leek te staan, bleek illusie. Eerst was ik een zoeker met bijzondere ervaringen van openheid, nu ben ik gewoon weer mens. Meer mens dan ooit. 

Sabine Verbeek

THUIS IN JE ENERGETISCH VELD

Goedemiddag Rita,

van de cursus 'Thuis in je energetisch veld' heb ik nu de eerste 3 chakra's gedaan.

Gisteren  meditatie 5 en 6 beluisterd en ik voelde me daarna zoveel lichter en nu nog steeds  .

Met name de derde chakra heeft bij mij veel aandacht nodig, want daar zat (zit) ik nogal vast.

Ga deze ook zeker een aantal keer herhalen deze week.

Voelbaar is dat het belangrijk is om ook de eerste en tweede chakra te ontspannen, die heb ik de afgelopen weken een paar keer herhaald, dat is een goede basis.

Ik wil je bedanken voor de fijne meditaties en de manier waarop je het inspreekt met zo een fijne stem !

Ik hoop, als deze periode voorbij is, en jij weer een retraite zou kunnen organiseren, daar dan aan mee te kunnen doen.
De video's daarvan zijn een grote inspiratie bron.

Nogmaals dank en ik wens je alle goeds toe,

met vriendelijke groet,

C. Bakker

0