Vedic Art schilder cursus

Workshop intuïtief schilderen

VEDIC ART
SCHILDER WORKSHOP

De vier Vedic Art schilder workshops Basis, Vervolg, Back to the Point en de 6 Vedanga's worden gegeven op locaties in Bathmen (Nederland) en Gent (België).

SCHILDEREN
IN VRIJHEID

Iedereen is creator, jij bént creatie!  Vedic Art laat je ervaren dat jij helemaal goed bent zoals je bent. Je komt in het gebied voorbij alles wat je geleerd hebt: daar waar je vrijheid ervaart.

INTUÏTIEF
SCHILDEREN

Vedic Art is schilderen in alle vrijheid. Je hoeft niet te kunnen schilderen, volg je creatieve stroom, gevoel en intuïtie. Het gaat niet om prestatie, geniet van wat je doet!

Wat is Vedic Art?

Een impressie van het atelier in Bathmen waar de Vedic Art schilder cursus wordt gegeven.

Vedic Art is schilderen in alle vrijheid. Via de 17 Vedische principes herinner jij je wie je werkelijk bent. Je hoeft niet te kunnen schilderen. Het gaat niet om prestatie, er is niets waaraan je moet voldoen. Er is geen enkele beoordeling of zelfs maar opmerking over wat er door jou geschilderd wordt. jij geniet van wat jij doet.

Iedereen is creator, jij bént creatie. Vijf dagen volg je jouw creatieve stroom. Vedic Art laat je ervaren dat jij helemaal goed bent zoals je bent. Dat ervaar je door de dagen heen, door de teksten, de energie, door het schilderen in alle vrijheid. Je komt in het gebied voorbij alles wat je geleerd hebt: daar waar je vrijheid ervaart.

In de schilderruimte wordt geen ‘social talk’ gehouden.

Reacties van deelnemers

In de Vedic Art schilder workshop kom je tot jeZelf. Wat er in jeZelf wordt aangeraakt en hervonden is verdiepend, ontroerend en inspirerend. Zowel tijdens de cursus als in het dagelijks leven.

Ik ben er stil van - D.
'Ik had gehoopt dat het zo zou zijn, maar ik dacht dat het niet kon, en hier kan het gewoon. Ik ben er stil van.'

Ontroerend, verdiepend - G.
'Vedic Art is ontroerend, inspirerend, verdiepend en vooral ongrijpbaar mooi. Wat een ervaring, eigenlijk zijn er geen woorden voor.'  

Heerlijke week - M.
'Wat een heerlijke week, kunnen we hier niet blijven?'

De 17 Vedische principes

De creatieve weg naar Zelf-Bewustzijn.

De 17 principes komen uit de oude Indiase Veda's. De Vedische schriftenvertellen ons dat, net zoals een zaadje weet dat het een bloem zal worden, we alle kennis van onszelf en het leven zelf in ons hebben. De principes zijn gidsen zowel in de kunst als in het leven; ze leren ons de wetenschap van het leven en natuurlijke wetten die in ons allemaal bestaan, maar nog niet zijn geactiveerd.

De zeventien Vedic principes kunnen worden gebruikt als een navigatiekaart op onze reis. We vertrekken vanuit een punt van stilte en op een dag bereiken we de oceaan van grenzeloze dynamische creativiteit in ons Zelf. Vedic Art is als het ware het bestuderen van het innerlijk Zelf in een relatie met het grote kosmische Zelf. We beginnen ons te herinneren hoe we ons van binnenuit moeten uitdrukken en we duiken dieper in het creatieve proces. Dit leidt tot uitbreiding op alle niveaus, zowel in de kunst als in ons leven.

Vedic Art cursus agenda

24-02-20 t/m 28-02-20 Vedic Art Basiscursus
27-03-20 t/m 31-03-20 Vedic Art Vervolgcursus

Vedic Art cursusoverzicht

Vedic Art kent een basiscursus, vervolgcursus en verdiepingscursussen. Ze volgen elkaar op en je komt steeds dieper in je rust en plezier. Je beleeft de vrijheid steeds opnieuw en dieper. Intuïtief schilderen in vrijheid!

Vedic Art - Basiscursus

De basiscursus is je eerste kennismaking met Vedic Art. Je kunt geen boeken er over kopen en niet de 17 stappen vinden op internet. Juist omdat het zo prachtig en diepgaand is. De schoonheid kan van hart tot hart gevoeld en gevoed worden, niet van papier of computer naar het hoofd. Het is een heerlijke week met veel plezier en diepgang. Er wordt geen duiding of betekenis gegeven. Niemand bemoeit zich met jouw werk!

Inclusief:

 • Huur atelier ruimte
 • Soep (tussen de middag)
 • Koffie, thee, fruit, versnaperingen

Materialen:

 • Materialen naar keuze, deze dien je zelf mee te nemen.
Vedic Art Basiscursus - Schilderen in Vrijheid. Kom in je rust en ervaar de stilte en diepte in jezelf.

Vedic Art - Vervolgcursus

Wonderschoon zijn ook de teksten van de vervolgcursus... de vrijheid nog dieper ervaren. Je kent de diepe werking van Zijn vanuit de basiscursus en gaat meer en meer je eigen gang. Een nieuwe stap in ervaren.

Inclusief:

 • Huur atelier ruimte
 • Soep (tussen de middag)
 • Koffie, thee, fruit, versnaperingen

Materialen:

 • Materialen naar keuze, deze dien je zelf mee te nemen.
Vedic Art Vervolgcursus. Deze schilder workshop laat je ervaren dat jij helemaal goed bent zoals je bent. Je komt in het gebied voorbij alles wat je geleerd hebt: daar waar je vrijheid ervaart.

Vedic Art - Back to the point

Er zijn eigenlijk geen woorden die de ervaring van een Vedic Art week  kunnen omschrijven.
Back to the point laat zich al helemaal niet omschrijven in z'n schoonheid en diepte, z'n lichtheid en stilte. 
Je kunt dit cursusdeel alleen doen met Vedic Art ervaring hebt.

Hoe dieper je in de cursussen komt (herhalen van cursussen is ook zeker een hele goede optie) hoe stiller het wordt in je en hoe meer je het oorspronkelijke leven ervaart.

Inclusief:

 • Huur atelier ruimte
 • Soep (tussen de middag)
 • Koffie, thee, fruit, versnaperingen

Materialen:

 • Materialen naar keuze, deze dien je zelf mee te nemen.
Vedic Art Back to the Point schilder cursus. Een verdere verdieping, hoe stiller het wordt in jezelf en hoe meer je het oorspronkelijke leven en je Zelf ervaart.

Vedic Art cursus locaties

De Vedic Art cursussen worden gegeven op locaties in Nederland en België:

Vedic Art Nederland

De Rosse
Blankenadijk 2
Bathmen (Overijssel)
Nederland

Vedic Art België

The Healinggarden
Klapstraat 133
Sint Martens-Latem (bij Gent)
België

- Vedic Art schilder workshops -

- Intuitief schilderen vanuit je Zelf -