Fotogravin

                                          Contemplatieve fotografie

                                              shop - shoots - cursus

'It is an illusion that photos are made with the camera ...
they are made with the eye,heart and head'
Henri Cartier-Bresson

Foto
Webshop

Wil jij mooie foto's voor je

- Website. ( wil je advies, neem dan contact op)

- Een Print voor aan de muur

De prijzen zijn laag om je mee te laten genieten

Er zijn verschillende categorieën En de foto's worden ook regelmatig ververst, dus kijk gerust vaker.

Je krijgt het bestand na betaling toegestuurd op groot formaat ( zonder logo) en kunt er dus grote prints van maken.

Er zijn een paar duurdere exemplaren. Dat zijn de limited editions. Na 5 verkopen gaan die uit de verkoop.

De galerie is nog niet open. Zodra dat zo is staat het in de nieuwsbrief. 

Binnenkort beschikbaar

Fotoshoot
'Je vele gezichten'

Omdat het zo leuk is en/of misschien iets meer diepgang, om het eens te ervaren hoe mooi je bent ook al dacht je misschien van niet. De ongedwongen sfeer en eventueel ook jouw favoriete omgeving, maakt dat dit een bijzonder dagdeel wordt waarop je terug kijkt met een glimlach. Foto's je echt een beetje meer van jezelf laten houden, want je bent mooi, puur zoals je bent. wil je wel eens helemaal anders dan je je jezelf kent op de foto? 

Eens helemaal anders op de foto? Dat kan zeker. 

Je kunt de shoot natuurlijk ook aan iemand cadeau geven !

Je krijgt minstens 20 foto's en meestal meer, digitaal toegestuurd, zodat je ze zelf kunt gebruiken op jouw manier. 

Je bijdrage: 210 euro plus reiskosten

Afspraak via de Whatsapp knop

      Shoot voor je
      Website & Instagram

Een aantal keren werd ik gevraagd om met iemand de foto's voor iemands website te maken. Via aansprekende foto's laten zien waar het in je werk over gaat, wie en wat jij wilt uitdrukken is reuze handig om jouw website helder vorm te geven.

Je verteld mij wat je doet en ik loop een dagdeel met je mee als je dat wilt en maak de bij jouw stijl passende foto's voor je website. Persoonlijk en toch zakelijk, want passend bij jou en bij wat je uit wilt stralen op je website. 

Werk je ook met Instagram, dan is het maken van de juiste mooie foto's vooral van belang, want Insta is een prachtig fotografie medium, waar je kort en bondig laat zien wat je doet en wie je bent.
Zie voorbeeld hieronder:

Angelien 

Afspraak via de Whatsapp knop

Contemplatief fotograferen

Zoals alles in het leven van Rita draait haar fotografie ook om bewust Zijn.
Contemplatief fotograferen past geheel in die levenshouding en is een heerlijke bezigheid die je leven verrijkt.
Contemplatieve fotografie is het volgen van je oog wat een fractie van een seconde blijft hangen. In dat moment aanwezig te zijn en blijven. Het contemplatieve is het scheiden van iets uit zijn omgeving.
In mijn gevoel werken m'n ogen altijd op deze manier. Het zien van vele wonderschone beelden en  soms/vaak een camera bij me heb om het vast te leggen is wonderschoon. Een heerlijke manier om naar de wereld te kijken en leven te ervaren.

De cursussen volgen vanaf voorjaar 2024 

Nieuwsgierig naar de cursussen

Fotogravin?

Toen een dierbare vriend me 'fotogravin' noemde is die naam er in gebleven. Geen kasteel of landhuis nodig om deze leuke titel, die ik kreeg omdat ik bijna altijd met een camera loop, in ere te houden.

Op m'n zeventiende deed zich een kans  voor om het foto-vak goed te leren. Het "mooie dingenmaker" willen worden, kreeg een invulling, ik wilde graag fotograaf worden.
Ik ging op bezoek bij een fotograaf die me afraadde om fotograaf te worden... "geen droog brood mee te verdienen" zei hij.
Dat weerhield me niet van m'n droom. Ik won een fotowedstrijdje op de plaatselijke braderie en toen ik van school kwam kon ik daar komen werken. Een kort gesprek en het was geregeld. Maar de nacht kwam en ik kon niet slapen. Van het idee dat ik dan nog een heel aantal jaren in dit dorp zou wonen kreeg ik het heel benauwd. De vrijheidsdrang won het van de droom en ik heb de baan die ochtend nog opgezegd. Spijt? Nee zeker niet. Terug kijkend kan ik zien dat mijn weg naar ontwaken het hoogste was waar de innerlijke stroom naar toe ging. Toen vertaalde zich dat nog door vrijheidsdrang van het ik. Veel later wist ik wat het werkelijke verlangen was.

Nu het zoeken niet meer hoeft en er meer ruimte is door m'n leeftijd komt het verlangen van de 17-jarige terug.. fotografie, FOTOGRAVIN zijn. En inmiddels weet ik ook dat het voor mij geen fotovakschool betekent, maar foto's maken vanuit het moment, de stilte, het hart. Het moment is nooit perfect en dat is perfect.

Geen grote ambities, maar heerlijk spelen en anderen laten meegenieten.
In de loop der jaren lag de fotografie niet stil natuurlijk. De foto's die mij het meest raken kun je bestellen voor een klein bedrag in de fotowebshop. ( binnenkort beschikbaar)

Inmiddels heb ik voor een heel aantal mensen de foto's voor hun website gemaakt. In die foto's passen beeld aan op jouw websitekleuren, jouw stijl en wensen.

Wil jij een fotoshoot voor jezelf ? Dan is een fotoshoot 'JE VELE GEZICHTEN' iets voor jou. Jezelf zien door de ogen van Liefde. Een gezellige middag of ochtend, op een voor jou belangrijke plek. Een fotoshoot waarin mensen vaak ietsje meer van zichzelf gaan houden. Ook als je eens helemaal anders in beeld wilt, of wat meer Arty, is dit een heerlijke shoot om te doen.

Rita Bouwman

Fotogravin

0