Wil je me coachen?

Een vraag die met regelmaat komt gelukkig… Wil je me coachen.

Een vraag die me ook altijd weer doet beseffen dat ik de gesprekken met mensen eigenlijk nooit als coachen ervaar. Het zijn vaak prachtige gesprekken die jou doen beseffen wat je werkelijk bent. Het is bijzonder om bij jou te mogen zijn als jij ontdekt dat er onmiddellijk rust en ruimte mogelijk is.

Door niet naar je verhaal te kijken, maar naar de ruimte waarin dit verhaal verschijnt, creëren we ruimte voor jou. Je bent wellicht al op het pad van ontwaken en weet of kent die ruimte ( stilte/oneindigheid) al. Vaak gaan je bewuste of onbewuste triggers af en nemen je weer mee in de waan van ‘ik en mijn problemen’.

De focus ligt niet op je probleem, maar op het doorzien van datgene wat denkt problemen te hebben.
Je komt bij mij misschien omdat je ergens vanaf wil, maar je weet ook dat je naar een nonduaal coach gaat. In nondualiteit gaat het niet om jou en je problemen, maar om JOU in je oorsprong, vaak heb je jezelf nog niet zo ervaren. Of je bent al wat verder op het padloze pad van het ontwaken.

Door de directe weg te kiezen en je ‘wildgroei’ aan gedachten direct weer naar de bron te leiden.
Door je aandacht te leggen naar de ruimte die je werkelijk bent
Door je emoties te ontmoeten in hun bron (van stilte)
Door je energieveld te leren kennen

Betekent dat nu dat je je verhaal niet bij me kwijt kan?  Ja zeker wel. We zijn mensen en voelen vaak dat de situatie waarin we zitten de werkelijkheid is.
Dat aspect gaat niet weg in ons, maar we geven er op den duur minder en minder aandacht aan. Vanuit het ervaren van hoe het in dat moment voor jou is gaan we verhelderen, zonder je mens zijn te ontkennen. Je bent en blijft mens. Het aanwezig leren zijn als emoties het over lijken te nemen is geen trucje, maar een andere route in bewustzijn.
Het gaat om het doorzien en herkennen van hoe het ik-bewustzijn problemen maakt en wil oplossen. Als je dat doorziet, blijf je meer en meer in de rust en ruimte, onafhankelijk van je situatie.

De schoonheid van dat alles meer en meer gaan zien. 

Dus als je vraagt:  “Wil je me coachen?”,  dan gaan we vooral ontroerende en soms voor ‘het ik’ confronterende gesprekken hebben die jou naar rust en helderheid leiden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak

0