FotoCursus

Invullen

SATSANG
BIJEENKOMSTEN
& RETRAITES

Rita geeft open Satsangs, dagbijeenkomsten in Bathmen (Nederland) en Gent (België).
De retraites vinden plaats op prachtige locaties

OVER
SATSANG
NONDUALITEIT
ZELFREALISATIE

Als je hier bent volg je waarschijnlijk een diepe roeping in jeZelf. Wat is Nondualiteit en Zelfrealisatie eigenlijk?

SATSANG
AGENDA

Je kunt deelnemen aan Satsangs op 3 manieren:
* Open Satsang 
* Jaargroep Bathmen na open Satsang of overleg
* You Tube filmpjes kennismaken

Wat is Satsang?

Vrij willen zijn is één ding, vrijheid ervaren is het doorzien van alles wat je wilt en niet wilt. Vrijheid is het doorzien van het Ik-systeem dat eerst iets bestempelt als een probleem en dan probeert het op te lossen. Je gaat zien dat iedereen z'n eigen manier heeft waarop hij naar de wereld kijkt, dat het geen waarheid bevat, maar slechts bepaald wordt door jouw patronen en overtuigingen. 
Wil jij ervaren dat je zoveel ruimer bent dan dat deel wat steeds de leiding wil nemen over je leven? Werkelijk vrijheid ervaren?

Het is het volgen van onze gedachten en het vermijden van onze gevoelens die maakt dat we lijden. Je verlangen naar vrijheid, naar ruimte, naar rust, naar écht Leven doet je vaak naar Satsang komen. Diep van binnen weten we dat we vrij zijn. 

In Satsang ga je dieper en dieper ervaren dat je vrij bént.

Rita over Ontwaken

In deze video neemt Rita je mee over wat Waarheid is, de uitnodiging van Ontwaken en nondualiteit

video afspelen

Satsang agenda

ONLINE Satsang Zondag 25 SEPTEMBER

2 Daagse Online Satsang & Schilderen - 12 & 13 oktober

Jaargroep '22-'23 Bathmen KIES BIJ INSCHRIJVING BETALINGSFREQUENTIE

Satsang Bijeenkomsten

Rita geeft bijeenkomsten in verschillende vormen. Op de Open Satsangdagen/weekenden kan iedereen kennismaken met Satsang en Nondualiteit. Regelmatig worden er ook online satsangs gegeven. En er is een jaargroep die een jaar lang maandelijks bij elkaar komt. Periodiek worden retraites van meerdere dagen gehouden, deze zullen apart aangekondigd worden. Alle bijeenkomsten en retraites kan je in de satsang en nondualiteit agenda vinden.

Nieuw Energetisch werk in Satsang

In de satsang wordt het nieuw Energetisch werk geïntegreerd. 

Je energetisch veld is het gebied waarin jij jezelf ervaart als mens. Deze vorm van Energetisch werk geeft aandacht aan dat veld. Om je lichtheid te kunnen herkennen en dragen.

Je energetisch veld leren kennen, je trigger-gebied herkennen en kunnen gronden in je oorspronkelijkheid, maakt dat je meer kunt ervaren dat je lichtheid bent.

Dit Energetische werk dient om de subtiliteit van mens zijn meer en meer te kunnen ervaren. Niet meer steeds mee gaan in je triggers.

Het doen van energetisch werk is geen Ik-verbeterprogramma zoals het oorspronkelijke energiewerk. Het richt de aandacht op je oorspronkelijke trilling en daarmee in contact zijn, en je daarin thuis voelen. Zodat je de lichtheid van het bestaan kunt dragen als mens.

Het (her)kennen van je energetisch veld als lichte energie maakt dat je je triggers eerder herkent en minder en minder hoeft te volgen. Zoals er een aandachtsverschuiving is van ik-bewustzijn naar Waarneming. Zo kun je ook je aandacht verleggen van jezelf als object naar je menservaring in z’n lichtste vorm.

Meer over nieuw energetisch werk lees je hier

Open Satsang


Maandelijks is er een open satsang zodat je kennis kunt maken met Satsang en Nondualiteit. Dit zijn dagen waarop het samen zijn in waarheid de leidraad is. Door Satsang, stilte, overdracht en meditatie ervaar je wat het is om het denken te zien in plaats van te zijn.

De dagen zijn voor iedereen die dit aanspreekt. Soms weet je helemaal niet wát het is, maar wel dát je er moet zijn. Wees welkom. Gun jezelf de ervaring. Ben je al langer bekend met Satsang, nondualiteit of ontwaken, kom dan gerust om meer vertrouwd te raken met leven vanuit vrijheid.

Impressie van een inloopbijeenkomst, deze worden op verschillende locaties in Nederland en België georganiseerd. Ervaren wat nondualiteit is? Kom dan eens lang op een nondualiteit inloopdag

Op de Open Satsang is iedereen welkom die kennis wil maken met Satsang en Nondualiteit.

Er zijn momenteel: 

  • Open Satsangdagen
  • Open Satsangweekenden

Deze dagen worden gegeven op verschillende locaties in Nederland en België, zie de agenda ( zie agenda)

Tijd 10-16 uur

Inclusief: koffie, thee, zoets, fruit en soep

Rita Bouwman in gesprek met een van de deelnemers van een dagbijeenkomst over nondualiteit. De dagbijeenkomten worden op verschillende locaties in Nederland en België georganiseerd. Ervaren wat nondualiteit is? Kom dan eens lang op een nondualiteit dagbijeenkomst.

Satsang jaargroep

Voor iedereen met een diepe roep en toewijding om te leven wat je werkelijk bent is er de jaargroep.

Deze groep komt elke maand een weekend bij elkaar (in totaal 7 weekenden, waarvan een aantal dagen online gegeven worden). Er is momenteel alleen een jaargroep in Bathmen. 

We gaan er vanuit dat je al een tijdje op het pad van ontwaken bent en Rita al geruime tijd volgt op Youtube en Facebook en dat je je inschrijft voor de nieuwsbrief. 
Kom op de open dagen en voel dan of er een werkelijk JA is om tot zelfrealisatie te komen.

Je komt in september in een groep die niet alleen de ontdekkende beginfase mee maakt, maar vooral ook de diepere lagen van het ontsluieren van de ik-gewoontes. Het belichamen te Zijn in het dagelijks leven. 

Het mysterie is niet alleen het ontdekken dat je veel meer bent dan de persoon, maar het is het ontdekken hoe magisch het is dat je het mens-zijn ervaart in hetgeen je werkelijk bent... het onbenoembare, licht, ruimte, stilte, liefde... of welk woord we ook maar geven aan Dat wat we zijn. 

Wakker en nu
In deze jaargroep gaat het niet om je persoonlijke verhaal over alle ervaringen en overtuigingen.
Het gaat hier over het zien wáár dat verhaal zich afspeelt. 
We richten ons op dat wat je werkelijk bent. De impact die dat heeft op je bewustzijn is groot. 
Het komt vaak voor dat we verdwalen ergens onderweg in het ontwaken doordat we ons verhaal wel doorzien, de ruimte kennen maar in het dagelijks leven onszelf lang voorhouden dat we het nu toch zouden moeten weten terwijl we het niet ervaren, en zo een beetje intern botsend door het leven gaan. Totdat we er moedeloos van worden en dieper op zoek gaan. 

Dan is deze jaargroep zeer op z'n plaats. Liefdevolle radicale Satsang, nonduaal energetisch werk en het thuis brengen van je gedachten via de korte weg, geven je de gelegenheid om dieper te wortelen in Zijn in het dagelijks leven.  

Spreekt het je aan? Schrijf je dan in voor de jaargroep die in september begint.

Maandelijkse betaling is mogelijk, met dien verstande dat je je verbindt voor het gehele traject, ook als jij een keer niet kunt. Commitment is hierin de belangrijkste drijfveer, maar natuurlijk ook om de haalbaarheid van zo'n groep te borgen. Ontwaken zien als alleen een leuk weekend is niet de intentie. Het gaat ook om alle dagen er tussen ervaren dat je Bent en van daaruit leeft.

De data en prijs voor de jaargroepweekenden vind je in de agenda. 

De tijden op de dagen zijn 10-16 uur.

Informatie over eventuele hotels en bnb's staan binnenkort op de website.

Praten over nondualiteit, lekker buiten in de zon! Rita Bouwman in gesprek met een van de deelnemers van een  jaargroep. Er is een jaargroep in Nederland (Bathmen) en België (Gent). Een diepe ervaring van Zijn en nondualiteit.

Informatie en historie

Rita Bouwman tijdens een bijeenkomst over nondualiteit..

In je zoektocht ben je vast veel woorden en beschrijvingen zoals nondualiteit, advaita en zelfrealisatie tegengekomen. Om mijn insteek en visie in de juiste context te plaatsen vind je hieronder deze veel gebruikte woorden met mijn visie en over wat ik wel en niet doe.

Wat is Satsang?

Wat is nondualiteit?

Wat is Advaita?

Wat is Zelfrealisatie?

Wat is Zijnsorientatie?

Mijn leraren

In mijn zoektocht naar Bevrijding / Zelfrealisatie / Nondualiteit ben ik bij verschillende bekende leraren geweest. Papaji en Ramana ken ik uit de overlevering door mijn leraren en door boeken en video's. Allemaal 'wijzen' ze op hun eigen prachtige manier naar 'Dat' wat altijd stil en onaangeroerd in jeZelf verborgen ligt.

Gangaji

Eli Jaxon-Bear

Mooji

Rupert Spira

Papaji - Sri H. W. L. Poonja

Ramana Maharshi

Ervaringen van mensen die Satsang volgen

"Eerst was ik een zoeker met bijzondere ervaringen van openheid, nu ben ik gewoon weer mens. Meer mens dan ooit." Lees meer >

Ik wil je nog zeggen hoe fijn ik het vind hoe je de weekenden doet. Lees meer >

Dankbaar ook dat ik het daardoor zelf mag en kan herkennen. Lees verder >

Meer ervaringen lezen?

Meld je hieronder aan en betaal direct veilig via iDeal of Bancontact (België)

Je bijdrage verloopt veilig via betaalprovider Mollie.

Makkelijk betalen met iDEAL

Satsang locaties

De bijeenkomsten worden gegeven op locaties in Nederland en België. Kom eens langs om kennis te maken met Nondualiteit!

Satsang Nederland

Locatie Bathmen

De Rosse
Blankenadijk 2
Bathmen (Overijssel)
Nederland

Locatie Enschede

Yogacentrum De Bron
De Klomp 120-101
7511 DJ Enschede
Nederland

Satsang België

Locatie Sint Martens-Latem

The Healinggarden
Klapstraat 133
Sint Martens-Latem (bij Gent)
België

Rita Bouwman

Nondualiteit - Zelfrealisatie - Nondualisme - Advaita

0