Je hoeft niet te wachten

Je hoeft niet te wachten op je volgende vakantie, het kan elke dag, elk moment.
Het mooie aan leven is dat je veel minder moet dan je nu misschien denkt. Je kunt druk zijn en onderweg zijn en toch, op hetzelfde moment, heel relaxed zijn. Het regende lange tijd onderweg naar Gent. Tot ineens de zon wat doorbrak en koffie een heel goed idee leek. Het was vlak voor Breda en in plaats van een weinig boeiend wegrestaurant te nemen, sloegen we af richting centrum Breda.
Er was markt, er waren aardige mensen en het was inmiddels een graad of 23 geworden, blauwe lucht en een stralende zon.
Wat een heerlijk plek voor een wandeling en zo liepen we slenterend een kerk binnen. Van de ene in de andere verbazing vielen we en het was “prijsschieten” met de camera. Wat een prachtige kerk is de Grote kerk in Breda. Wat een ongelooflijk mooie kleuren hebben de oude fresco’s daar. In elke hoek is het licht anders en steeds veranderend.

Natuurlijk was ik onderweg, natuurlijk zouden we kunnen haasten en bang zijn niet op tijd te komen. Natuurlijk kun je je in de file ergeren… of je ontspant en volgt de ingevingen en belandt op de mooiste onverwachte plekken. Heerlijk om elk moment te kunnen ontspannen, ruimte te ervaren, je niet door de doener in je te laten opjagen. En nog mooier is te weten dat je ook kunt relaxen ín de file, buiten de file, met veel gedachten over wat zou moeten of zonder die gedachten. Kortom… je kunt altijd en overal relaxen, ook nu!

0