Het leven volgen

Vorig jaar mei gaf ik een Satsang-retraite in Frankrijk op Sablou. Het is een prachtig oud kasteel waar men volop werkt aan het een goedlopend eco-vriendelijk ‘samen leven plek’ voor allerlei mooie activiteiten. Tijdens de retraite kwam de vraag of ik mee wilde werken aan een documentaire met als kernvraag: “Waarom kantelt de maatschappij niet?”
Zo kwam het dat ik mezelf in een mooie stoel voor een prachtig kasteel bevond met camera’s op me gericht en een goudkleurig scherm die de felle middagzon moest verzachten. Zoals in alle Satsang kwam het antwoord op de vraag vanzelf in mijn matige Engels naar buiten. Want hoewel er onmiddellijk blijheid is als de Engelse taal in mij of in de buurt is, spreek ik het toch te weinig om comfortabel te vertellen. Nergens was er in mij of bij de anderen het idee dat het een documentaire zou worden. Als het op tv zou komen, zou het op de Franse tv zijn, een “veilige” optie leek mij 😉 en leuk dat mijn zus die Franse tv kijkt het kon zien.
Tegen ieders verwachting in bleek na enig uitstel de documentaire toch te zijn gemonteerd en in bedrijf te gaan. Zodra de Engelse ondertiteling klaar is krijg ik de link.
Vanmorgen schoot ik pas echt in de lach toen ik hoorde dat de docu genomineerd is als docu voor t Film-festival Cannes. Het is toch bijzonder (nog los van de erg kleine kans dat de documentaire ook uitgekozen wordt) hoe het leven kan lopen.Dus mocht je de documentaire bij toeval zien en mij als een soort kasteelvrouwe voor Sablou zien zitten dan is mijn verbazing net zo groot als de jouwe. Life just shows its beautiful unexpected moves.

Intussen, wees waar je bent and see what happens😃

Hier vind je meer informatie over Nondualiteit en Satsang van Rita